MÉLYTISZTÍTÁS- EKCÉMA-PIKKELYSÖMÖR- ALLERGIÁS KIÜTÉSEK- LÁBSZÁRFEKÉLY- AKNÉ- PATTANÁSOK- BŐRGYULLADÁS


Különböző bőrproblémák kezelése

Pikkelysömör kezelése Golden Ointment kenőccsel:pikkelysömör

A pikkelysömör azon krónikus bőrbetegségek közé tartozik, amely folyamatos kiújulása miatt és esztétikai szempontból is megkeserítheti a mindennapokat.

A pikkelysömör kezelésére még nem létezik olyan terápiás szer vagy eljárás, amelynek segítségével végleges gyógyulás lenne elérhető. Ma már viszont rendelkezésre állnak újabb hatóanyagokat tartalmazó, viszonylag egyszerűen alkalmazható készítmények.

A pikkelysömör, vagyis a psoriasis kezelésénél a cél a pikkelyek leválasztása, a gyulladásos folyamat csökkentése, a hámsejtek érési folyamatának helyreállítása a pikkelysömörös területeken.

A plakk alatt a bőr nem tud lélegezni, könnyen begyullad, kipirosodik és viszketővé, irritáltá válik. Ha rendszeresen krémezzük, hidratáljuk a bőrt, akkor csökkenthetjük a plakkok kialakulásának esélyét.

A kenőcs mélyen behatol a bőrbe, ezáltal csökkentheti a pikkelysömör panaszait, regenerálja a károsodott bőrt, segíthet megszüntetni a gyulladást, viszketést.

A kenőcs nem tartalmaz szteroidot, szalicilt, kátrányt és sót!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Ekcéma kezelése Golden Ointment kenőccsel:ekcéma

Az ekcéma talán a leggyakoribb bőrbetegségek egyike. Az allergiás válaszreakcióként kialakuló bőrgyulladást nevezzük ekcémának. Az ekcéma a bőr krónikus, viszkető, felszíni gyulladása, amely gyakran alakul ki szénanáthában vagy asztmában szenvedőknél, illetve olyanoknál, akiknek a családjában ilyen betegség már előfordult. 

Hátterében az immunrendszer egyensúlyának felborulása áll. A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, és ha valakinél egyszer megjelent, akkor többé már nem is szüntethető meg véglegesen. 

Legismertebb az ún. atópiás, vagyis genetikailag hajlamos személyeknél kialakuló ekcéma (vagy atópiás dermatitisz), és a kontakt-, vagyis valamilyen allergénnel történő érintkezés hatására kialakuló ekcéma.
Az ekcéma kortól függetlenül nem válogat. Sok minden okozhatja, legalább annyira belgyógyászati gond, mint bőrgyógyászati.
Az ekcéma a bőr felszínén jelenik meg, pikkelyesen hámló, vörös foltok, hólyagocskák formájában. Általában piros kiütésekkel és állandó, idegesítő viszketéssel jár együtt.

A szakemberek véleménye eltérő az ekcéma (ekzema, eczema) és bőrgyulladás (dermatítisz, dermatitis) fogalmának használatát illetően. Európában a legtöbben a hólyagképződéssel járó dermatitist nevezik ekcémának, míg egyesek csak az elhúzódó, krónikus bőrgyulladást tartják annak. A helyzetet bonyolítja, hogy a köznyelvben még szélesebb betegségcsoportra használják az ekcéma elnevezést. A tág értelmezés szerint az atópiás bőrgyulladás és a kontakt bőrgyulladás is felfogható egyfajta ekcémaként.

Az ekcéma esetében a terápia fontos része a száraz bőr megóvása, a rendszeres bőrápolás. Az ekcéma nem minden formája gyógyítható véglegesen, de a kiváltó okok elkerülésével, a gyulladás megszüntetésével tünetmentes állapot érhető el.

A krónikusan fennálló ekcéma által érintett bőrfelület az állandó hámlás és pörkképződés, valamint a vakarás és dörzsölés miatt  megvastagszik.

A Golden Ointment kenőcs rendszeres használatával elérhető a hámpörkök eltávolítása, antibakteriális kezelése, bőrgyulladás megszüntetése, a bőr kiszáradásának megelőzése, a bőr berepedezett fájdalmának enyhítése.

Tisztálkodás után  zsírozással helyre kell állítani a bőr védőrétegét.  Amennyiben a bőr kiszárad, a védőhatás hiánya következtében nagyobb az esély a fertőzésekre. Ezért fontos a megfelelő bőrápoló készítmények alkalmazásával elkerülni a bőr kiszáradását.  A Golden Ointment kenőcs hatására a bőr regenerálódik, a víz visszajut a szarurétegbe és csökkenti a berepedéseket, sebeket, viszketést.
 Az elvékonyodó bőrréteg ráadásul nem tudja olyan hatékonyan ellátni védő funkcióját, így a betegséget, fertőzést okozó mikrobák könnyebben jutnak át rajta. 
A kenőcs rendszeres használata nemcsak akkor kulcsfontosságúak, ha már megjelent a bőrünkön az ekcéma, hanem akkor is, amikor meg kívánjuk akadályozni a tünetek fellángolását.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Lábszárfekély megelőző, kiegészítő kezelése Golden Ointment kenőccsellábszárfekély

A fekély lényege a szövetek felszínének elhalása, mely szövethiányt hoz létre az érintett területen.

A bőrben kialakuló lábszárfekély a fekélyek egyik legkellemetlenebb változata.

Bármikor kialakulhat, leginkább azonban a középkorúakat és az idősebbeket fenyegeti. Ez azért van, mert többnyire egyéb betegségek (legfőképp vénás eredetű érbetegségek) következtében jelentkezik.

Az alsó végtagi fekélyek kialakulásában több tényező játszik szerepet: nyirokpangás, érszűkület, vénás elégtelenség, anyagcserezavar. A diabétesz egyik szövődménye a fekélyesedés, amelynek a legsúlyosabb változata a lábszár fekély.

A sebek nehezen gyógyulnak, és nem megfelelő kezelésnél fokozatosan növekszik a méretük.

Az érintettek sokszor nem törődnek betegségükkel, pedig minden második műtét elkerülhető lenne megfelelő sebkezeléssel.

Nehezen gyógyuló sebeknél fokozottan fennáll a fertőzés veszélye is. Ha nem óvja, és nem kezeli megfelelően a sebet, akkor könnyen elfertőződhet.

Megfelelő odafigyeléssel azonban felgyorsítható a sebgyógyulás folyamata, és csökkenthető  

a fájdalom.  A kezelés célja a fájdalom csökkentése, a gyógyulási folyamat felgyorsítása, a seb begyógyítása. A lábszárfekély kezelésének legfontosabb eleme a higiénia és a megfelelő bőrápolás.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

aknés, pattanásos bőr kezelése Golden Ointment kenőccsel:akne

Az acnés bőr kialakulásának okai: az első elváltozás, amely beindítja az acne kialakulását, a szőrtüsző fokozott hámtermelése és csökkent hámlása, mely a faggyú kiürülését gátolja, mitesszer kialakulásához vezet.

Jellemzően fiatal korban, főleg arcon, mellkason, háton megjelenő bőrbetegség, ami a faggyúmirigyek fokozott működése következtében alakul ki. A bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik, és sajnos rendszerint be is gyullad.

A pattanásos bőr kezelése ma már nem kilátástalan, mint néhány generációval ezelőtt. 

Az aknét nem nagyon lehet megelőzni, legfeljebb az elfertőződését és hegesedését.

Az acne kezelését több ponton kell indítani, normalizálni kell az elszarusodást, csökkenteni a faggyúmirigy aktivitást, gátolni az aknék szaporodását, illetve a gyulladást.
A Golden Ointment kenőcs a szaruréteg túltengését ellensúlyozza a hámlasztással, ezáltal csökkenti a mitesszerek képződését, csökkenti a baktériumok számát, a gyulladásos reakciót, nyugtatja a bőrt, hidratál.

Napi kezelés: esti arctisztítás után alkalmazzuk a kenőcsöt, lehetőleg éjszakára.

Havi mélytisztítás:
Alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, majd gőzöljük meg a bőrt, amitől a pórusok kinyílnak. Ha nagyon muszáj, a nyomkodjuk ki a fekete mitesszereket, de csak puha pamutanyaggal, utána alkoholos fertőtlenítővel, pórusösszehúzó-hatású oldattal töröljük le a bőrfelületet. A kenőcsöt vigyük fel az arcunkra, hagyjuk rajta minimum 30 percig. Esetleges felesleget töröljük le. Ezt a műveletsort elég havonta egyszer elvégezni. 

 

Figyelmeztetés: használat előtt ​végezzen allergia tesztet az alkarján, kipirosodás esetén ne használja!

MÉLYTISZTÍTÁS- EKCÉMA-PIKKELYSÖMÖR- ALLERGIÁS KIÜTÉSEK- LÁBSZÁRFEKÉLY- AKNÉ- PATTANÁSOK- BŐRGYULLADÁS


A Golden Ointment kenőcs kizárólagos magyarországi forgalmazója: Alternova Kft. (Tátra Shop). Cím: 1136 Budapest, Pannónia u. 46/B. (Újlipótváros).

A Képviselet - Tátra Shop nyitva tartása: H-P: 10-17 óráig. Telefonszám: 06-1-7883-884